1. Madonna wilde als kind geen wereldberoemde zangeres worden, maar … non! Kun jij het je voorstellen?
  2. De eerste wekker kon alleen maar afgaan om 4 uur ’s ochtends.
  3. Over vroege ochtenden gesproken: appels geven je meer energie dan koffie. Morgenochtend dus linea recta naar de fruitmand in plaats van het koffiezetapparaat! 😉
  4. Struisvogels steken nooit hun kop in het zand.
  5. De oppervlakte van Rusland is groter dan de oppervlakte van de planeet Pluto.
  6. Pinguïns en andere zeevogels hebben ‘zoutklieren’ die ervoor zorgen dat het overtollige zout dat ze binnenkrijgen wordt afgescheiden, zodat ze zeewater kunnen drinken.
  7. Een Zweedse vrouw die haar trouwring in haar keuken verloren was, vond hem zestien jaar later terug om een wortel die in haar tuin groeide! Hij was waarschijnlijk terechtgekomen in de composthoop.
  8. Hondenhalsbanden met spikes dienden ooit een praktisch nut: ze zijn uitgevonden door de oude Grieken om hun honden te beschermen tegen aanvallen van wolven.
  9. Tijdens je leven produceer je genoeg speeksel om twee zwembaden mee te vullen. Yuk …
  10. Heb je een huis in New York, en spookt het daar? Dan mag je hem best verkopen, maar je moet er wel eerlijk bij vertellen over de aanwezigheid van ongenode gasten. Het is daar namelijk illegaal om bij de verkoop te verzwijgen dat het spookt in de woning. Nu maar hopen dat de potentiële kopers niet in geesten geloven …

@Iedereen: welk feitje verraste jou het meest?