1. Er zijn 1.6 miljoen keer zoveel mieren op aarde als mensen. Ook interessant: als je het gewicht van al die mieren bij elkaar optelt, wegen ze samen even veel als alle mensen bij elkaar!
  2. Een gemiddeld persoon besteedt 6 maanden van zijn leven aan wachten op een rood stoplicht.
  3. Bloemen groeien sneller als ze muziek te ‘horen’ krijgen.
  4. Er staan nu al meer filmpjes op YouTube dan dat je kunt bekijken in je hele leven – en het worden er iedere seconde meer …
  5. Krokodillen kauwen niet, maar slikken hun prooi in zijn geheel door. Hun maag is ontzettend sterk: ze kunnen zelfs spijkers verteren!
  6. In Japan brengt het geluk als een sumoworstelaar je baby aan het huilen maakt.
  7. In 1999 wilden de eigenaars van Google hun bedrijf verkopen aan zoekmachine Excite voor $750.000 – nog geen miljoen dollar – maar Excite sloeg het aanbod toch af. Inmiddels is Google meer dan 100 biljoen dollar waard.
  8. Ongeveer 20% van het land op aarde is woestijn. Europa is het enige continent zonder grote woestijn.
  9. De guillotine werd nog steeds gebruikt in Frankrijk op het moment dat de eerste Star Wars-film uitkwam. Deze film kwam uit op 25 mei 1977, de laatste onthoofding in Frankrijk vond plaats op 10 september 1977.
  10. Als ijsberen zichzelf willen camoufleren, bedekken ze hun zwarte neus met hun poten.
  11. In 2016 oordeelde het hoogste hof van beroep in Italië dat het stelen van kleine hoeveelheden voedsel geen misdaad is – tenminste, als je écht hongerig bent en geen geld hebt om eten te kopen.

@Iedereen: welk feitje verraste jou het meest?