Zoals we allemaal weten, is het belangrijk om onze planeet te behouden, voor ons maar vooral voor toekomstige generaties. TRND heeft enkele tips voor je vandaag

Dag van de Aarde

  • Bekijk je energieverbruik:

o Een zeer eenvoudige manier is om in de winter in je huis een maximale temperatuur van 20°C te handhaven. Door de temperatuur met slechts 2 of 3°C te verlagen, kan er echt energie worden bespaard en heeft dit een positieve invloed op het budget.

o Het is ook belangrijk om je koelkast en vriezer regelmatig te ontdooien om je elektriciteitsverbruik te beperken.

  • Neem een douche in plaats van een bad. En ja, de douche lijkt minder ontspannend dan een bad, maar is veel voordeliger voor onze mooie planeet. Af en toe een bad nemen is natuurlijk mogelijk, maar geeft de voorkeur aan een dagelijkse douche.

  • Vermijd te veel verpakte producten. Houd er rekening mee dat de meeste verpakkingen zelden worden gerecycled. Door de voorkeur te geven aan producten met een kleine verpakking, help je de fabrikanten om hun activiteiten te veranderen.

  • Gebruik je fiets bij voorkeur boven je auto, vooral voor korte ritten. Voor lange reizen (vooral voor vakanties), gebruik de trein in plaats van het vliegtuig.

Natuurlijk zijn er honderden ideeën die in je dagelijks leven kunnen worden uitgevoerd om de planeet te behouden. Soms is het voldoende om een paar gewoonten te veranderen om het goede voorbeeld te geven en een echt positief effect te hebben op het behoud van de planeet.

@Iedereen: Welke ideeën kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd om de planeet te beschermen?