Velo Blog

Om deze dag te ondersteunen, zijn er hier 5 redenen waarom je de fiets veel vaker zou moeten nemen:

1. Je zal je fysieke conditie verbeteren

Twee keer per dag actief bewegen kan je conditie verbeteren. Bovendien, hoewel het exacte aantal verbrande calorieën verschilt per persoon verbrandt het fietsen gemiddeld evenveel calorieën als joggen, met veel minder negatieve gevolgen voor de gewrichten.

2. Je zal je mentale gezondheid verbeteren

Dagelijkse beweging kan stress, onrust en symptomen van depressie verminderen en slaappatronen verbeteren voor mensen met slapeloosheid. Bovendien is bewezen dat beweging in de buitenlucht - zowel in de stad als op het platteland - het zelfvertrouwen stimuleert en de algemene stemming verbetert.

3. Je spaart geld

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen, is de fiets de beste optie. Het bezit van een auto is duur: rekening houdend met de kosten van verzekering, gas, parkeren en onderhoud, hebben sommige studies de maandelijkse prijs geschat op ongeveer €300 per maand. Aan de andere kant worden de maandelijkse kosten van een fiets geschat op ongeveer €40. En dit alles zonder de aankoopkosten te vermelden!

4. Je draagt bij aan de bescherming van het milieu

Als je een fiets gebruikt in plaats van een auto of bus, vermijd je de CO2-uitstoot. Fietsen verbetert de levenskwaliteit voor iedereen. Bovendien is de fiets stil en zorgt voor het behoud van de geluidsomgeving.

5. Het is leuk!

Naast al deze voordelen kan het fietsen een moment van plezier en vrijheid zijn.

@iedereen : Hoe gaan jullie naar werk?