Schoonmaken Blog

Trnd onthult een aantal van hen vandaag. Alles is niet verloren!

Initiatieven voor de oceanen:

Dit programma helpt om afval aan de bron te bestrijden. Voorgesteld en georganiseerd door Surfrider Foundation Europe, deze initiatieven stimuleren mensen om op vrijwillige basis te werken door hen te voorzien van schoonmaakkits en educatieve middelen. Het is ook een platform dat het mogelijk maakt om, dankzij de gegevens verzameld door vrijwilligers, een inventaris op te maken van de vervuiling van de zee in de wereld.

PP Plastic Pickup:

Dit platform geeft op een kaart een overzicht van de plaatsen waar de afvalinzameling bij jou thuis plaatsvindt. Dankzij dit platform wordt het veel gemakkelijker om jouw goede daden te voorspellen en jezelf te motiveren om het strand weer mooi te maken.

World Clean-Up Day:

World Clean-Up Day is een internationaal platform dat een dag lang inzamelen en opruimen van stranden en oceanen over de hele wereld organiseert. Elk jaar worden 150 landen en miljoenen vrijwilligers gemobiliseerd voor deze aanpak.

The Ocean Clean-Up:

De Ocean Clean-Up is een innovatieve technologie die het afgelopen jaar is geïmplementeerd. Een reusachtige drijver wordt in de oceaan afgezet, en dankzij de gecombineerde krachten van stroming, golven en wind, buigt hij af door al het afval dat hij op zijn pad vindt. Zelfs als deze technologie nog niet perfect ontwikkeld is (een deel van de drijver brak na enkele dagen in de Stille Oceaan), zou het op termijn in staat zijn om het equivalent van de helft van het afval van de Stille Oceaan in slechts 5 jaar terug te nemen!

Al deze geweldige ideeën zijn niet de enige, en wij kunnen dus optimistisch blijven voor de gezondheid van onze oceanen in de komende jaren!

@iedereen: Welke ideeën heb je om stranden en oceanen te beschermen?