Want weet jij het nog, het back to school-gevoel van vroeger? In je nieuwe outfit trotseerde je de speelplaats, in de eerste week was het volop boeken kaften en na zo’n lange vakantie voelden zelfs je vrienden weer als ‘nieuw’!

Als volwassenen hebben we niet zo’n lange vakantie (afgezien van diegenen onder ons die zelf het onderwijs in zijn gegaan!) en voelt ons ‘normale leven’ een stuk minder ‘nieuw’. Daarom geven we een paar tips voor iedereen die toch met een fris gevoel de herfst wil ingaan:

Maak je garderobe herfst-proof. Haal de vesten en truien weer uit de berging, het is weer tijd voor laagjes! Overigens hoeft de zomerkleding nog niet geparkeerd te worden, sommige items zijn prima te combineren met een extra laagje kleding.

Start een nieuw ritueel. Neem een andere route naar je werk, vervang die eeuwige boterham met kaas voor een andere lunch of sport eens vóór je werk in plaats van erna. Op deze manier doorbreek je de dagelijkse routine en bekijk je je leven ineens met hele andere ogen.

Zoek een nieuwe hobby. Net zoals het nieuwe sportseizoen vroeger altijd na de zomervakantie startte, kunnen we ook deze herfst een nieuwe hobby oppakken. Of het nou een sport is, iets creatiefs of het leren van een nieuwe taal: start met iets dat je altijd al hebt willen doen.

@Iedereen: hoe ga jij fris het najaar in?