Meer weten? Klik hier!

In België heeft 45% van de bevolking een verhoogd cholesterolgehalte: boven de 45 jaar is dit zelfs 70%*! Daarom gaan wij in dit project kennismaken met Becel ProActiv. Becel ProActiv bevat plantensterolen, waarvan bewezen is dat die je cholesterolgehalte verlagen.

Dit project is voor iedereen die weet of vermoedt een verhoogd cholesterolgehalte te hebben**. Aan de start en aan het einde van dit project laten wij ons cholesterolgehalte meten, zodat we de werking van Becel ProActiv kunnen zien.

Naast het eten van drie porties*** (ofwel 30 gram) Becel ProActiv per dag, zullen we elkaar aanmoedigen om gezond te leven (evenwichtig eten met veel groenten en fruit, en genoeg bewegen), zodat we niet alleen onze cholesterol verlagen, maar ook over het algemeen beter in ons vel zitten!

Ben jij gemotiveerd om dit jaar je gezondheid flink te verbeteren? Lees dan snel meer over dit project op onze projectpagina en schrijf je in!

@Iedereen: wat doe jij al om je cholesterolgehalte gezond te houden?


*Bron: Belgische Cardiologische Liga

**Zwangere vrouwen, kinderen onder de 5 jaar, personen die al cholesterolverlagers nemen of bepaalde aandoeningen hebben kunnen enkel deelnemen met toestemming van hun arts.

***Dit zijn 4 tot 6 besmeerde boterhammen, 2 eetlepels (van 15g) of een combinatie van beide.