Bye bye commercials: hoewel we sommige reclames geniaal vinden, zijn veel mensen niet dol op die lange tv-commercials (er zijn ook leukere manieren van reclame maken … namelijk mond-tot-mondreclame 😉). Dat is ook één van de redenen waarom Netflix zo populair is! In Amerika proberen een aantal tv-netwerken daarom om minder reclames uit te zenden, in de hoop dat mensen dan weer meer ouderwets voor de buis hangen. Zou het werken, denk je?

Dream Big Princess: ben jij ook gek op Disneyprinsessen én op gelijkheid tussen mannen en vrouwen? Vanaf 15 augustus tot 11 oktober konden we foto’s op social media plaatsen met de hashtag #DreamBigPrincess. Voor iedere foto en like die de foto kreeg, doneerde Disney 1 dollar aan een campagne waarmee de Verenigde Naties zich inzetten voor meisjes over de gehele wereld. Het doet ons goed om te zien dat het beoogde eindbedrag (1 miljoen dollar) al na een paar dagen werd behaald!

Een doodenge training: Virtual Reality (afgekort VR) wordt steeds normaler. Hoewel, ‘normaal’ … Fastfoodketen KFC gebruikt nu ook VR om medewerkers te trainen. In dit ‘spelletje’ krijgen medewerkers to be een VR-bril op, waardoor het net lijkt alsof ze in een escape room zijn. Hierna moeten ze KFC-kip klaarmaken onder leiding van KFC-oprichter Colonel Sanders. Ze mogen pas weg als het lukt! Het doet ons persoonlijk meer denken aan een horrorfilm dan aan een personeelstraining. Benieuwd? Bekijk hier de trailer:

inhoud niet beschikbaar

@Iedereen: denk jij dat de echte training van KFC er ook zo uitziet, of zouden ze ons voor de gek houden?