Worldhealthday Blog

De evenementen van dit jaar zullen zich richten op het thema #healthforall (gezondheid voor iedereen) om het doel van een meer rechtvaardige en gezonde wereld voor iedereen onder de aandacht te brengen. Volgens de WHO is universele dekking van de gezondheidszorg mogelijk, wat zou betekenen dat iedereen op elk moment en zonder financiële problemen toegang zou hebben tot de gezondheidsdiensten die hij nodig heeft.

Slechte gezondheidszorg is gevaarlijk, kan levens verwoesten en kost miljarden dollars per jaar. We moeten meer doen om de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidsdiensten over de hele wereld te verbeteren, verklaart de WHO. Minstens de helft van de wereldbevolking krijgt niet de gezondheidszorg die zij nodig hebben.

Als je wilt deelnemen aan Wereldgezondheidsdag, sluit je je aan bij de solidariteitsketenbeweging over de hele wereld. Verzamel je collega's, vrienden en familie en sluit je aan bij hen om je toewijding aan universele gezondheidsdekking te tonen. Door toe te treden tot de "Chain of Solidarity" kan je gezondheidswerkers, beleidsmakers, niet-gouvernementele organisaties en patiënten bereiken om je steun voor gezondheid voor iedereen te tonen. Deel foto's en video's van alle evenementen die je organiseert op sociale netwerken via de #HealthForAll hashtag.

@Iedereen: hebben jullie ooit deelgenomen aan een Wereldgezondheidsdag?