Veelgestelde vrag ...

Login

Wachtwoord vergeten?

/ Veelgestelde vragen van trnd-partners

Veelgestelde vragen van trnd-partners

We hebben een lijst samengesteld van veelgestelde vragen die specifiek door trnd-partners zijn gesteld. Heb je een andere vraag die hier niet bij staat, stuur ons dan een mail! Dan nemen we je vraag op in deze lijst.

Inloggen

Hoe kan ik inloggen in "mijn trnd"?

Inloggen in 'mijn trnd" is heel simpel! Klik op de blauwe "Log in"-button rechtsboven en vul je e-mailadres en wachtwoord in.

Hoe kan ik mijn wachtwoord achterhalen of wijzigen?

Klik op de blauwe "Log in"-button rechtsboven en klik op "Mijn profiel". In "Mijn profiel" kun je je wachtwoord aanpassen door op het blauwe blokje rechtsboven "wachtwoord" te klikken.

Deelname aan projecten

Met welke projecten kan ik meedoen?

In principe kunnen alle trnd-partners meedoen aan "collaborative marketing". We kunnen als trnd-partner allemaal onze mening over producten en diensten geven en onze ervaringen delen met de productontwikkelaars.

Bovendien, wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een project, krijg je de kans om namens de andere trnd-partners een product uit te proberen.

Als trnd-partners hebben we met onze mening direct invloed op de productontwikkelaars. Als consument kunnen wij daarom actief meewerken aan marketing! Dit in tegenstelling tot radio en tv reclames, waarbij we alleen passief kunnen toekijken. In trnd projecten wordt onze stem gehoord door de productontwikkelaars en door over de producten te vertellen aan anderen (mond-tot-mond reclame) kunnen we laten weten welke producten wij interessant vinden en we graag blijven gebruiken in de toekomst.

Hoe wordt het projectteam geselecteerd?

Het inschrijfformulier voor een project bestaat uit een aantal vragen. Aan de hand hiervan stellen we het projectteam samen. Of je uiteindelijk tot het projectteam behoort hangt af van veel verschillende factoren.

trnd is geen event die goodies of productsamples weggeeft, maar een bedrijf dat zich richt op mond-tot-mondreclame en marktonderzoek. Daarom is het belangrijk dat de samenstelling van de groep trnd-partners per project precies voldoet aan de wensen van onze klant.

Dat kan betekenen dat een projectteam moet bestaan uit een deel die al ervaring heeft met het product en een ander deel juist niet. Daarnaast kunnen er leeftijdseisen gelden, zoeken we trnd-partners in een specifieke woonplaats, etc.

Dan kijken we nog naar hoeveel ervaring je hebt bij trnd en proberen we een goede verdeling te maken tussen trnd-partners met veel ervaring en nieuwe trnd-partners. Uiteraard speelt ook je motivatie een rol.

Bovendien houden we rekening met je interesses, die je hebt aangegeven in de trndometr enquêtes. Daarbij zoeken wij soms naar extremen. Bijvoorbeeld bij een kookproject zoeken wij koks of juist mensen die net beginnen met koken. Soms zoeken we trnd-partners zonder kinderen, maar soms ook weer met. Soms bestaat het team alleen uit mensen die veel ervaring met internet hebben of juist weer uit "internetdummies".

Tenslotte kan het gebeuren dat we zoveel goede aanmeldingen hebben voor een project, dat we op het laatst willekeurig de meest geschikte trnd-partners moeten selecteren. Het kan dan gebeuren dat je zelfs met een hele goede motivatie het projectteam niet haalt.

Je snapt het al: niet iedereen komt door de selectie.

Kunnen jullie de criteria geven waaraan ik moet voldoen om geselecteerd te worden voor een project?

De exacte criteria kunnen we niet delen vanwege een aantal redenen:

1) Dit kan invloed hebben op hoe je een inschrijfformulier invult en je zo de verkeerde kant op sturen. Het is belangrijk om eerlijke antwoorden te ontvangen van alle trnd-partners. Realiseer je dat we niet alleen de fans zoeken van een bepaald product, maar ook mensen die het product nog niet kennen of niet zo tevreden zijn.

2) Elk trnd project bevat een marktonderzoek waarbij de productontwikkelaars bijvoorbeeld willen kijken naar het productgebruik in bepaalde regio's, of naar ervaringen binnen bepaalde leeftijdsgroepen. Het openbaar maken van de exacte criteria van het projectteam zou wetenschappelijk onderzoek schenden.

Wat is een inschrijfticket?

Om je aan te melden voor een trnd-project heb je een "inschrijfticket" nodig.

Zo'n inschrijfticket krijg je als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Op deze voorwaarden heb je geen invloed en het verkrijgen van zo'n ticket is vooral een kwestie van geluk. Ook het team uit de trnd-centrale heeft geen invloed op het vergeven van de inschrijftickets.

Zo komt het uitdelen van inschrijftickets tot stand:

Totaal aantal deelnemers
Samen met onze klant (de producent van het betreffende product) bepalen wij hoeveel trnd-partners aan een project kunnen deelnemen. Dit kunnen er 10 of 15.000 zijn, dat is afhankelijk van het product en de prijs. In principe proberen wij altijd zoveel mogelijk trnd-partners te laten deelnemen. Stel, we zoeken 5.000 deelnemers, dan ontvangen drie keer zoveel trnd-partners een inschrijfticket. Niet iedereen doet mee, ook al ontvangen ze zo'n ticket (meestal zijn deze leden niet geïnteresseerd in het product).

Waar je woont telt mee
Onze klant definieert de regio waarin het trnd-project zal plaatsvinden. trnd is momenteel actief in onder andere Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen. Voor een product dat alleen in Spanje verkrijgbaar is, heeft het natuurlijk weinig zin om trnd-partners uit Nederland uit te nodigen. Het kan ook zijn dat we alleen in een bepaald deel van Nederland (bv. Amsterdam) een project starten.

Doelgroepen
trnd organiseert geen promotie evenementen om goodies of productsamples weg te geven. Nee, trnd is een bedrijf dat zich richt op mond-tot-mondreclame en marktonderzoek. In elk project zullen deelnemers dan ook te maken krijgen met marktonderzoeken. Voor deze marktonderzoeken is het belangrijk dat de samenstelling van de groep trnd-partners per project precies voldoet aan de wensen van onze klant. Dat kan betekenen dat een projectteam moet bestaan uit 80% vrouwen en 20% mannen waarvan 70% van de deelnemers kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben, 20% daarvan in een stad woont, een voornaam bezitten die met een A begint en ook nog eens tussen de 18 en 25 jaar zijn. Je snapt het al: niet iedereen komt door de selectie.

Bovendien houden we rekening met jullie interesses, die je hebt aangegeven in de trndometr enquêtes. Daarbij zoeken wij soms naar extremen. Bijvoorbeeld voor een kookproject kunnen we koks zoeken, of juist mensen die net beginnen met koken. Soms zoeken we trnd-partners zonder kinderen, maar soms ook weer met. Soms bestaat het team alleen uit mensen die veel ervaring met internet hebben of juist weer uit "internetdummies".

Wij hopen met je mee!
Je ziet wel dat er soms vele criteria zijn om een inschrijfticket te kunnen bemachtigen voor een project of producttest. Daarom kan het soms wel even duren voordat je een dergelijk ticket ontvangt. Wij hopen in ieder geval met je mee!

Kan ik mijn inschrijfticket aan iemand anders geven?

Uit het stellen van deze vraag blijkt je sportiviteit en eerlijkheid - de echte trnd-spirit!

In principe is het een geweldig idee. Helaas is het alleen niet mogelijk om een inschrijfticket aan iemand anders te geven. Bij het toewijzen van de inschrijftickets wordt namelijk rekening gehouden met een aantal criteria (doelgroep, regio, interesses, etc.) Deze criteria kunnen in het gedrang komen wanneer het inschrijfticket aan een ander gegeven wordt.

Maar met jouw eerlijke houding geef je iemand anders sowieso al een voorsprong! Door je niet in te schrijven voor het project, vergroot je de kansen voor een andere trnd-partner die wél heel graag mee wil doen aan het project.

Wombats

Wat zijn Wombats?

Wombats zijn een soort punten die je kan verdienen als je actief meedoet met een project.

Hoe actief ben je?
Wombats geven aan hoe actief je bent als trnd-partner en of je ervaring hebt met andere projecten. Als je nog maar net lid bent van trnd, heb je tijd nodig om te wennen aan onze community. Je eerste Wombats kun je verdienen door trndometrs in te vullen en vrienden uit te nodigen om ook lid te worden van trnd. Als je meedoet aan een project, dan kun je veel Wombats verdienen door gespreksberichten te schrijven en mee te doen aan de projectonderzoeken.

Je kan geen geld krijgen voor Wombats of ze ruilen tegen goederen. Het geeft wel aan hoe ervaren je bent en dat kan meetellen in een selectie voor een project.

Waarom "Wombats"?
Waarom noemen we het eigenlijk "Wombats"? Ten eerste omdat het woord "punten" wel erg saai is ;-). Daarnaast bevat het woord "WOM" wat staat voor Word-of-Mouth (mond-tot-mond). Mond-tot-mondreclame ligt immers aan de basis van trnd. En tenslotte zijn wombats ook gewoon hele leuke dieren!

trndometr

Wat is een trndometr?

trndometrs zijn korte enquêtes over een bepaald onderwerp, waarmee we kunnen ontdekken wat jou als trnd-partner interesseert. Deze enquêtes blijven altijd online staan en kun je updaten wanneer je wilt. We gebruiken de informatie om passende projecten voor je te vinden. Je kans op een uitnodiging voor een project wordt dan ook groter wanneer je trndometrs invult!

Let op: het is heel belangrijk om je eerlijke mening te geven in de trndometrs. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld op elke vraag het meest positieve antwoord te geven. Soms wil een merk juist mensen voor een project die niet zo tevreden zijn over een product. Het is dus echt van belang om eerlijk te zijn!

Het kan voorkomen dat je geen inschrijfticket ontvangt voor een project waarin je geïnteresseerd bent. Dat komt omdat de wensen van een merk per project kunnen verschillen.

Uitschrijven

Hoe schrijf ik me uit bij trnd?

Net zo eenvoudig als je jezelf hebt ingeschreven. Ga naar 'mijntrnd' en klik op 'Mijn profiel'. Vervolgens kun je onderaan de pagina klikken op 'account opzeggen'. Bevestig je keuze. Vanaf dat moment ben je geen trnd-partner meer en ontvang je ook geen e-mails meer van ons.