Leuke manieren om in beweging te komen

Let’s keep on moving! Voor onze algehele gezondheid én voor het op peil houden van onze cholesterolwaarden, is het belangrijk dat we genoeg bewegen. Natuurlijk kunnen we fanatiek gaan sporten, maar wist je al dat je met de volgende activiteiten ook lekker actief bezig bent?

Let´s keep moving!

Schoonmaken en klussen: tijd voor een grote schoonmaak! Door al dat boenen en schrobben komen we zeker aan onze dagelijkse portie beweging. Ook leuk én nuttig: het opknappen van klusjes in en rond het huis, zoals een muurtje verven of een kastje timmeren.

Je buurt verkennen: of we nu in een dorp of stad wonen, in onze eigen omgeving valt altijd genoeg te zien en te ontdekken – zelfs al wonen we er al lang. Maak eens een wandeling over dat bospad waar je normaal voorbij loopt, of ga eens foto’s maken in dat ene pittoreske straatje. Ken je jouw buurt al als je broekzak? Fiets dan net wat verder om een nabijgelegen buurt te ontdekken!

Winkelen: tijdens het winkelen zijn we flink in beweging. We kunnen voor de lol gaan, of juist van tevoren noteren wat we écht nodig hebben en die spullen inslaan (misschien een nieuwe kwast om dat ene muurtje te verven?). En ben je na al die beweging wat hongerig? Eet dan een lekkere volkoren boterham met Becel ProActiv* en gezond beleg! ;) Kortom, we kunnen ook actief zijn zonder intensief te sporten – en een half uurtje per dag is al voldoende. Extra leuk is natuurlijk als we het bovenstaande samen met anderen kunnen doen – zo kunnen we bijpraten tijdens het fit worden. Dat is nog eens een win-winsituatie!

@Iedereen: ken jij nog leuke manieren om in beweging te komen?


*Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5 tot 2,4g plantensterolen per dag kan de cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groenten en fruit en een gezonde leefstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag kan de slechte (LDL-) cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen krijg je met 3 porties (30g) Becel ProActiv. Het consumeren van meer dan 3 gram plantensterolen per dag wordt niet aangeraden. Dit product is niet geschikt voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden, kinderen onder 5 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen moeten eerst met hun arts overleggen alvorens Becel ProActiv te gebruiken.