Heb jij je cholesterol verlaagd?

Het is bijna zover: we gaan ontdekken of we onze cholesterol in de afgelopen vier weken verlaagd hebben!

Cholesterol verlaagd?

In dit trnd-project hebben we gewerkt aan het verlagen van onze cholesterol. We hebben lekkere gezonde recepten gemaakt, veel bewogen én natuurlijk dagelijks Becel ProActiv gebruikt*. trnd-partner Aanwezig heeft heel erg goed zijn/haar best gedaan:

Bewegen is fun. Ik ben een weekje in Zwitserland, eigenlijk 8 dagen en bracht een vlootje Becel ProActiv mee dat ik hier in het hotel in de frigo kan bewaren. Gisteren 2 uur in de sneeuw gewandeld, en er is hier nogal een pak gevallen, en het was lastig stappen, daarna ben ik nog 45 minuten gaan zwemmen.

Inmiddels is het alweer bijna tijd om te ontdekken of het ons gelukt is om onze cholesterol te verlagen! Tussen 18 en 28 februari gaan we daarom voor de tweede keer naar de dokter om onze cholesterolwaarden te laten meten, zodat we met eigen ogen de werking van Becel ProActiv kunnen zien. Vervolgens uploaden we ons doktersbriefje (getuigschrift) opnieuw in Kabowe!

Let op: dit is al heel dichtbij, dus pak snel je telefoon en maak alvast een afspraak bij de dokter! Michael en Roxane van Becel ProActiv zijn heel erg benieuwd naar onze nieuwe cholesterolwaarden. Jij ook?

@Iedereen: hoe vond jij het om dagelijks drie porties Becel ProActiv** te gebruiken?


*Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5 tot 2,4g plantensterolen per dag kan de cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groenten en fruit en een gezonde leefstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag kan de slechte (LDL-) cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen krijg je met 3 porties (30g) Becel ProActiv. Het consumeren van meer dan 3 gram plantensterolen per dag wordt niet aangeraden. **Ofwel 30 gram. Dit zijn 4 tot 6 besmeerde boterhammen, 2 eetlepels (van 15g) of een combinatie van beide.