Gezond worden, gezond blijven met Becel ProActiv!

Inmiddels zijn we alweer een paar weken lekker gezond bezig! We gebruiken Becel ProActiv* en maken daarnaast in ons dagelijks leven zoveel mogelijk verantwoorde keuzes. Maar hoe blijven we gemotiveerd om gezond te leven, ook na dit trnd-project?

Gezond worden, gezond blijven!

Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Neem kleine stapjes
    Laten we vanaf nu iedere maand één nieuwe, kleine verandering in ons leven invoeren, zoals elke middag wat rauwkost eten, onze gezonde lunches met Becel ProActiv de avond van tevoren voorbereiden of voortaan een bus- tram- of metrohalte eerder uitstappen, zodat we meer beweging krijgen. Door kleine stapjes te nemen, wordt het makkelijker om onze goede gewoontes vast te houden!

  2. Zoek een gezondheidsmaatje
    Ook houd je nieuwe gewoontes gemakkelijker vol als je het samen met iemand anders kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met een vriend(in) om iedere woensdagavond te gaan wandelen, of je samen inschrijven bij een sportvereniging. Ook kunnen jullie met elkaar gezonde recepten uitwisselen en elkaar op de hoogte houden van jullie nieuwe gezonde ontdekkingen!

  3. Probeer eens een nieuwe sport
    Bewegen is leuk! Maar omdat we soms het idee hebben dat we ‘moeten’ sporten, hebben we er dan toch niet zo’n zin in. We kunnen de sleur doorbreken door eens een nieuwe sport uit te proberen. Neem bijvoorbeeld eens een proeflesje tai chi, salsadansen of golfen. Door het sporten nieuw en fris te houden, blijft je motivatie hoger!

@Iedereen: welke gezonde langetermijn-verandering zou jij nog door willen proberen?


*Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5 tot 2,4g plantensterolen per dag kan de cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groenten en fruit en een gezonde leefstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag kan de slechte (LDL-) cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen krijg je met 3 porties (30g) Becel ProActiv. Het consumeren van meer dan 3 gram plantensterolen per dag wordt niet aangeraden.