Lekkere recepten met Becel ProActiv

In dit project proeven we Becel ProActiv op brood, maar wist je dat je deze margarine met toegevoegde plantensterolen* ook nog op hele andere manieren kunt eten? Ontdek hieronder wat leuke recepten:

 • Gepofte aardappelen met Becel ProActiv

  Gepofte aardappelen met Becel ProActiv

 • Pasta pesto met Becel ProActiv

  Pasta pesto met Becel ProActiv

 • Kabeljauw met prei, aardappelen én Becel ProActiv

  Kabeljauw met prei, aardappelen én Becel ProActiv

 • Witloofsoep met aardappelen, sherry én Becel ProActiv

  Witloofsoep met aardappelen, sherry én Becel ProActiv

 • Entrecote met pittige tapenade van groene olijven en Becel ProActiv

  Entrecote met pittige tapenade van groene olijven en Becel ProActiv

Benieuwd hoe je deze recepten kunt maken? Of we nou trek hebben in gepofte aardappelen met pittige hüttenkäse, watertanden bij de gedachte aan kabeljauw met prei en aardappelen of vanavond witloofsoep willen eten, we vinden de recepten op de website van Becel ProActiv! Hier staan uiteraard ook de recepten voor pasta pesto en de entrecote met pittige tapenade.
Met deze lekkere ideeën komen we nóg makkelijker aan onze dagelijkse drie porties Becel ProActiv**. Meer inspiratie nodig? Kijk dan snel in de receptenindex van Becel ProActiv!

@Iedereen: welk recept zou jij wel eens willen proberen?


*Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5 tot 2,4g plantensterolen per dag kan de cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groenten en fruit en een gezonde leefstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag kan de slechte (LDL-) cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen krijg je met 3 porties (30g) Becel ProActiv. Het consumeren van meer dan 3 gram plantensterolen per dag wordt niet aangeraden. Dit product is niet geschikt voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden, kinderen onder 5 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen moeten eerst met hun arts overleggen alvorens Becel ProActiv te gebruiken.

**Ofwel 30 gram. Dit zijn 4 tot 6 besmeerde boterhammen, 2 eetlepels (van 15g) of een combinatie van beide.