Start de dag met Becel ProActiv

Een goed begin is het halve werk! Met ieder ontbijt zetten we de toon voor de rest van onze dag. In dit project proberen we daarom elke ochtend lekker en gezond te starten.

Start de dag met Becel! trnd-partner Voodoo077 vertelt hoe hij per dag genoeg Becel ProActiv binnenkrijgt!

Tijdens de uitprobeerfase gebruiken we dagelijks 3 porties Becel ProActiv (ofwel 30 gram: dit zijn 4 tot 6 besmeerde boterhammen, 2 eetlepels van 15g, of een combinatie van beide). Op deze manier krijgen we namelijk de aanbevolen hoeveelheid plantensterolen binnen om onze cholesterol te verlagen*.

Het is daarom wel zo makkelijk om onze dag meteen te beginnen met 1 of 2 porties Becel ProActiv op volkoren boterhammen! Vervolgens maken we dit af met gezond broodbeleg, zoals:

  • (suikervrije) confituur
  • banaan
  • appelstroop
  • een gekookt ei (+/- 2-3 keer per week)
  • magere kaas
  • magere plattekaas met radijsjes
  • mager vlees, zoals ham
  • pindakaas
  • hummus

Hoe combineer jij Becel ProActiv het liefst en wat zijn jouw ervaringen tot nu toe? We horen het heel graag! Je hebt nog tot morgenmiddag om dit door te geven in het startonderzoek!

@Iedereen: wat is jouw favoriete gezonde beleg?


*Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. De inname van 1,5 tot 2,4g plantensterolen per dag kan de cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groenten en fruit en een gezonde leefstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Al vanaf het gebruik van 2 porties Becel ProActiv per dag kan de slechte (LDL-) cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen krijg je met 3 porties (30g) Becel ProActiv. Het consumeren van meer dan 3 gram plantensterolen per dag wordt niet aangeraden. Dit product is niet geschikt voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden, kinderen onder 5 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen moeten eerst met hun arts overleggen alvorens Becel ProActiv te gebruiken.